2-jarig meisje opgesloten in hondenkooi, leidt in Thailand tot verontwaardiging

SATTAHIP:- Begin deze week deed zich een verontrustend incident voor toen een 17-jarige moeder op camerabeelden werd vastgelegd waarin ze haar 2-jarige dochter fysiek mishandelde, en haar opsloot in een hondenkooi in een woning in het tambon Plutaluang bij Sattahip. 

De verontrustende beelden leidden tot verontwaardiging op sociale mediaplatforms, wat aanleiding gaf tot onmiddellijke actie van de lokale autoriteiten.

Als reactie op de video startten politieagenten van Plutaluang, vergezeld door dorpshoofd, Khun Chanchai Nijasin en andere functionarissen, ter plaatse een onderzoek.

Chanchai onthulde dat de 17-jarige moeder toegaf haar kind te disciplineren door haar op te sluiten in de hondenkooi. Ze beweerde echter dat haar daden bedoeld waren om het kind te disciplineren voor ondeugend gedrag en om de aandacht van de vader van de baby te trekken, in plaats van schade aan te richten.

Nader onderzoek wees uit dat het kind vaak met de gezinshond speelde en af ​​en toe vrijwillig de hondenkooi betrad. De moeder omschreef haar kind als koppig en rechtvaardigde haar disciplinaire maatregelen. Met name vonden de autoriteiten tijdens het onderzoek geen zichtbare tekenen van lichamelijk letsel bij het kind.

De stiefmoeder van de 17-jarige vrouw maakte bekend dat de vader van het kind eerder juridische problemen had gehad met betrekking tot minderjarige zaken met de moeder van de baby, wat leidde tot hun scheiding. Ze voegde eraan toe dat de jonge moeder toegaf het kind te hebben gestraft vanwege vermeend wanordelijk gedrag. Vervolgens deelde de vader de camerabeelden op sociale media om juridische stappen tegen de jonge moeder te ondernemen.

Kolonel Khomsan Kamtunkaew, hoofdinspecteur van het politiebureau van Plutaluang, onthulde dat het kind voor psychologische evaluatie onder de hoede van de Child and Family Shelter in Chonburi is geplaatst. 

De jonge moeder zal, samen met haar stiefmoeder en biologische vader, een professionele beoordeling ondergaan en verdere ondervragingen over het incident ondergaan om ervoor te zorgen dat er passende actie wordt ondernomen.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!