Verachtelijk volksvermaak onder Nederlanders viert in Pattaya (en omgeving) hoogtij!

NEDERLAND:- In de 15 jaar dat wij met ontzettend veel plezier in Thailand hebben gewoond, hebben wij het fenomeen “elkaar de grond in trappen” van nabij mee mogen maken waarbij ik zelf ook een aantal keer de “Kop van Jut” ben geweest. Nu is het wel zo dat ik over een brede rug beschik, dus het glijdt er allemaal ZO van af.

Maar niet iedereen heeft een brede rug, dat bleek uit de posting van een bekende café-eigenaar die deze week social media opzocht om daar een “gezouten” opmerking te plaatsen.

Ik citeer: Als cafe houder in pattaya ben je blij als je klanten een leuke avond hebben. Maar als je wakker wordt en leest de commentaren van de azijn zijkers die alles beter weten  mogen hard werkende mensen ook plezier hebben zonder jullie commentaar.

Met vriendelijke groet,
Cafe marktzicht

Deze uitbater geeft daarmee duidelijk aan dat afgunst, jaloezie hem parten speelt, juist omdat hij er alles aan doet om het zijn gasten naar de zin te maken.
Wat is dan verachtelijker om dergelijke commentaren op social media te moeten lezen?

Een ander voorval wat zich recentelijk voordeed, hoorde ik van een andere bekende Nederlander, die vertelde dat een persoon zijn vriend had gevraagd om eens bij een eigenaresse van een advocatenkantoor voor een niets omvattend gesprekje aan te gaan, om daar vervolgens later te beweren dat de diploma’s die in het kantoor aan de wand hingen, vals dan wel nagemaakt waren. Dit terwijl deze dit kantoor (zoals ieder advocatenkantoor) elk jaar door de Thaise overheid doorgelicht wordt.
Wat is dan verachtelijker om dergelijke commentaren op social media te moeten lezen?

Zoals geschreven ben ik ook het “lijdend” onderwerp van vuilspuiterij, hoewel deze zaak uit 2017 dateert, meent een Nederlander met een voorliefde voor veel alcohol, bij tijd en wijle in een bui van dronkenschap social media op te moeten zoeken om daar bedreigingen en wartaal uit te braken.

Nu wij vanwege de longproblemen van mijn levensgezel zodanig parten speelt, waren wij in 2022 noodgedwongen naar Nederland te verhuizen, alwaar hij nu sinds 20 juni vorig jaar op de longtransplantatie lijst van Euro transplant staat.

Toch kijken wij met warme gevoelens en vaak met heimwee terug naar het mooie Thailand, waar jammer genoeg verachtelijke “DRAKEN VAN MENSEN”, het leef genot van anderen vergallen.

Daarom besluit ik maar met Latijnse spreuk “Luctor et Emergo” (ik worstel en kom boven)

Auke Boon

5 gedachten aan “Verachtelijk volksvermaak onder Nederlanders viert in Pattaya (en omgeving) hoogtij!”

  1. Triest, sociaal media is een open riool geworden waarop geen enkele controle meer is,die toetsenbord ridders die andere mensen vaak anoniem kapot maken hebben eigenlijk maar een Triest leven.

    1. Je hebt 100% gelijk ,Dat zijn laffe mensen die in het openbaar je gat gaan aflikken ,Ik denk dan ze zijn jaloers op mijn leven dus ben beter dan hun .

  2. Helaas zijn de mislukkingen degene met het meeste commentaar.
    Denken overal verstand van te hebben en buiten de deur eten bij 7 en 11 al duur vinden .
    Gelukkig is dit maar een klein percentage .

  3. Er zijn er zat die er een genoegen in scheppen om een ander zwart te maken of de grond in te trappen en die alleen maar op die manier over anderen kunnen praten, omdat dit soort mensen meestal door eigen toedoen zelf een zeer triest leven lijden en een ander daarom ook niets gunnen en eigenlijk stik jaloers zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!