2 internationale scholen in Bangkok aangepakt wegens vermeende overtreding van verschillende wetten

BANGKOK:- Twee internationale scholen in Bangkok zijn aangepakt wegens het overtreden van verschillende wetten.  De secretaris van het bureau van de Nationale Commissie voor Primair Onderwijs, Khun Attaphol Treuktrong, zei dat zijn bureau juridische stappen onderneemt tegen de 2 internationale scholen nadat was vastgesteld dat de scholen de Thaise wet overtraden.

Het zou om de Foster International School in Thon Buri en de St. Mark’s School in Suan Luang gaan.

Khun Attaphol Treuktrong ,secretaris van het bureau van de Nationale Commissie voor Primair Onderwijs.

Er was naar verluidt ontdekt dat de school van Foster zes leraren in dienst had die geen werkvergunning hadden.  In de Thaise media was te lezen dat de leraren betrapt werden tijdens het lesgeven.  Regio 6-officieren 

De medewerkers van het Bangkok Labour Departement regio  6 hebben de vermeende lerarencriminelen opgepakt.  Ook zou een school alle vereiste  vergunningen voor het lesgeven niet in bezit hebben

Bij de vergunningverlening bepaalden ambtenaren destijds op de St. Mark’s school dat de school alleen toestemming had om een ​​kleuterschool te hebben gedurende de eerste 3 jaar dat ze open was.  De school zou zonder toestemming basis- en secundair onderwijs hebben gegeven.  

De school is gesommeerd om nieuwe toelatingen vanaf vorige week stop te zetten.  Thaise media zeggen dat de criminele activiteit die naar verluidt bij deze instellingen zou plaatsvinden, deel uitmaakt van een breder onderzoek dat ze hebben naar internationale scholen na de stopzetting van het onderwijs ter plaatse.

De functionarissen verwachten naarmate de tijd verstrijkt meer criminele activiteiten te beëindigen, aangezien scholen worstelen te midden van de Covid-pandemie.  Attaphol voegt eraan toe dat ouders de website van zijn organisatie moeten raadplegen als ze vragen hebben of de scholen waar ze hun kinderen naartoe sturen wetten overtreden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron:  Channel 7 nieuws ASEAN Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!