184 illegale migranten uit Myanmar tijdens grensoverschrijding in Tak gearresteerd

TAK:- Soldaten van het 14e Infanterieregiment arresteerden 184 Myanmarese migranten toen ze de grens met Thailand in het Phob Phra-district in de provincie Tak zonder de vereiste documenten overstaken.

Het Koninklijke Thaise leger heeft sinds eerder deze maand extra manschappen ingezet om de Thais-Myanmar-grens in Tak te patrouilleren, aangezien het aantal Myanmarese staatsburgers dat via natuurlijke kanalen het land probeert binnen te glippen om werk te vinden, drastisch toeneemt, terwijl de lokale bevolking vaker het risico om het Covid19 virus op te lopen.

De groep van 184 migranten die werden gearresteerd, bestaat uit 111 mannen en 73 vrouwen.  Één van de migranten vertelde naar verluidt dat de groep te voet vanuit Myanmar is gereisd en ’s nachts Thailand was binnengekomen via een bos in het kanton Chong Khaeb om te voorkomen dat ze zouden  worden ontdekt.  Ze hadden ook een bureau betaald dat beloofde hen te helpen bij het vinden van een baan in de binnenprovincies van Thailand voor 20.000 baht per persoon.

Ambtenaren plaatsen de migranten in isolatie waar ze worden getest op Covid-19 en vervolgens worden beschuldigd van het illegaal binnenkomen van het land.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!