Minister Anutin van Volksgezondheid laat weten dat er op 29 september een partij van 2 miljoen doses Pfizer vaccins arriveert 

BANGKOK:  De Minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul heeft bevestigd dat op 29 september 2 miljoen doses Pfizer-vaccin in Thailand zullen aankomen. Hij verklaarde dat er in totaal 30 miljoen Pfizer-doses aan Thailand geleverd zullen worden.  De eerste batch van 2 miljoen zal worden toegediend aan kinderen van 12 jaar en ouder, zodat scholen weer open kunnen.

Tegen het einde van 2021 zullen er voldoende voorraden zijn om 900.000 Pfizer-injecties per dag aan een bredere groep bevolking toe te dienen, zo zei Anutin.

Vanaf oktober zal Pfizer als booster-injectie worden gegeven aan mensen die twee doses Sinovac hebben gehad, terwijl degenen die een dubbele prik met AstraZeneca hebben gekregen, de Pfizer-booster in 2022 zullen krijgen.

Khun Anutin vertelde verder ook dat de autoriteiten de situatie in de gaten houden om te zien of de quarantaineperiode kan worden verkort.

“Het ministerie van Volksgezondheid zal indien mogelijk de versoepeling van de maatregelen versnellen”, zei hij, eraan toevoegend dat mensen niet in paniek moeten raken over een mogelijke vijfde golf van Covid.  

Hij drong er ook bij het publiek op aan om zich zo snel mogelijk te laten vaccineren om zichzelf te beschermen en de verspreiding van de ziekte te stoppen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Thaise kranten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!