15 mensen verdronken na het kapseizen van een toeristenboot in Vietnam

VIETNAM:- Een toeristenboot is voor de kustplaats Hoi An, in centraal Vietnam gekapseisd, welke eindigde met de verdrinkingsdood van 15 mensen waaronder een 12-jarig kind.  

Volgens een artikel van het AFP  zonk de boot bij slecht weer terwijl het 39 binnenlandse toeristen en bemanningsleden terugvoer van een reis naar het eiland Cu Lao Cham.  Het eiland, voor de kust van de op de werelderfgoedlijst staande stad Hoi An, is een populaire snorkel- en duikplek.

Volgens Mr. Nguyen Sinh, het hoofd van de lokale Communistische Partij, bevestigden reddingswerkers aanvankelijk de dood van 13 passagiers.  Sindsdien zijn ook de lichamen van een 24-jarige vrouw en een 12-jarige jongen geborgen.  De reddingsoperatie werd gestaakt toen het  te donker werd en zou later hervat gaan worden.

De passagiers zouden allemaal toeristen uit de steden Ho Chi Minh en Hanoi zijn. Een lokale grenswacht heeft bevestigd dat het gebied de afgelopen dagen te maken heeft gehad met zwaar weer, waaronder harde wind en hoge golven.

De binnenlandse toeristenindustrie in Vietnam begon begin februari aan te trekken, vanwege de nieuwjaarsvakantie van Tet.  De toeristische sector van het land was volledig stilgelegd vanwege de pandemie, maar naar verwachting zal Vietnam volgende maand weer opengaan voor internationale toeristen.  

Hoi An, met zijn architectuur en zandstranden, is een van de meest populaire bestemmingen van het land met internationale en binnenlandse toeristen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost-Azië 
Bron: AFP |VN Express

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!