Er bestaan géén plannen om de accijns op drank en energiedrankjes te verhogen, maakte het ministerie van Financiën van Thailand bekend

BANGKOK:- De accijnsafdeling van het ministerie van Financiën is niet van plan de belasting op sterke drank, bier of energiedranken te verhogen, zo liet eenwoordvoerder van de afdeling accijns gisteren aan de pers weten.

Dit was een reactie op recente geruchten dat producenten van alcoholische dranken van plan waren hun verkoopprijs met 20 tot 30 baht te verhogen in overeenstemming met de komende belastingmaatregelen.

De woordvoerder van het bovengenoemde ministerie, khun  Natakorn Utensut zei dat de accijnzenafdeling onlangs met de fabrikant van energiedrankjes Osotspa Co Ltd heeft gesproken en heeft vernomen dat het de verkoopprijs van zijn dranken op 10 baht per fles zal blijven handhaven.  Hij zei echter wel dat het bedrijf een nieuw product plant, dat zal worden verkocht voor 12 baht per fles.

Andere grote drankexploitanten hebben ook bevestigd dat er geen plannen zijn om de verkoopprijs van hun producten te verhogen, zei hij.

Khun Nattakorn voegde eraan toe dat de accijnzenafdeling van 14 tot 17 maart de verkoopprijzen van alle sterke dranken, bieren en energiedranken zal controleren voordat ze een nieuwe adviesprijs aankondigt.

Hij zei dat als een producent zijn prijzen wil aanpassen, hij dat eerst moet melden aan de Belastingdienst.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Er bestaan géén plannen om de accijns op drank en energiedrankjes te verhogen, maakte het ministerie van Financiën van Thailand bekend”

  1. in veel zaken in Pattaya word dit argument al aangegrepen om de prijzen te verhogen .in het gebied rond Tree Town is 90 bath voor een biertje geen uizondering. een maand geleden nog 80 bath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!