140.000 kippen omgekomen tijdens overstroming op een pluimveeboerderij in Oost-Thailand

RAYONG:- Ongeveer 140.000 kippen zijn vandaag verdronken bij een overstroming op een pluimveebedrijf in het district Kwaeng, in de provincie Rayong, in het oosten van Thailand.

De provincie Rayong is bijzonder hard getroffen door de hevige regenval en plotselinge overstromingen die Thailand deze week hebben overspoeld, waarbij meer dan 200 huizen in het Kwaeng-district onder water kwamen te staan ​​.

Alle zes de huizen van de pluimveehouderij van Kamnan Boonsueb in het district Ban Na kwamen onder water te staan, waarbij het waterpeil in sommige delen meer dan een meter bereikte.  Kamnan schat de totale schade op maar liefst tien miljoen baht.

In totaal zijn 13 dorpen in het kanton Ban Na volledig door de overstromingen getroffen, waarbij alle dorpelingen per boot door reddingswerkers moesten worden geëvacueerd.

De Kamnan (dorpshoofd) zei dat een meervalkweker zich aangemeld had om de kippenkarkassen te kopen om zijn meerval te voeren.

Plotselinge overstromingen hebben ook grote schade aangericht in de hoofdstad en de omliggende gebieden.  Hevige regenval en plotselinge overstromingen zullen naar verwachting vandaag en morgen in heel Thailand aanhouden, aldus het TMD

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: KhaoSod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!