14.000 buitenlandse toeristen hebben tot nu toe in het “Sandbox project” van Phuket 800 miljoen baht uitgegeven

PHUKET:- Het Thaise blad “Manager Online” publiceerde  cijfers van de Thai Tourism Authority die suggereren dat in de eerste maand van de veelgeprezen “Sandbox project” van Phuket 14.055 buitenlandse toeristen het vakantie-eiland hadden bezocht en 800 miljoen baht hadden uitgegeven.

De Thaise reislustigen zouden een derde in het totale aantal vermelde bezoekers als onderdeel van dat aantal vertegenwoordigen

Afgelopen zaterdag arriveerde er zeven vluchten met in totaal 773 passagiers. Dit brengt het totaal aantal voor juli sinds de opening op 1 juli op 14.055.  32 van hen werden positief op Covid19 virus getest.

Op de Shaba-website zijn in de periode van juli tot september in totaal 309.719 nachten in SHA+-hotels geboekt.

De media melden dat TAT in augustus een vertraging van de boekingen opmerkte toen de pandemie in Thailand bleef voortduren.

In de lijst met de meeste bezoekers aan het programma werden de volgende nationaliteiten als eerste vermeld, in volgorde van meest:

 1. Amerikanen

 2. Israëliërs

 3. Thaise mensen

 4. Engelsen

 5. Duitsers

 6. Fransen

Luchtvaartmaatschappijen die diensten verlenen zijn onder meer THAI, Emirates, Ethihad, Singapore en Qatar Airlines.

De gemiddelde besteding van elke toerist, exclusief vliegtickets, was 5.400 baht per dag.

Deze aantallen waren lager dan de gemiddelde pre-pandemische toeristenuitgaven, aangezien Phuket eigenlijk zo weinig open was en toeristen weinig opties hadden om hun geld uit te geven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Manager Online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!