Thailand werkt aan een nieuw belastingplan voor EV-industrie om investeerders aan te trekken

BANGKOK:- Het ontwerp van een nieuwe verbruikers belasting voor de elektrische auto-industrie moet dit jaar worden afgerond.  De nieuwe, lage belasting is bedoeld om de vraag naar elektrische voertuigen in Thailand te stimuleren en buitenlandse investeerders aan te trekken.  

Khun Lavaron Sangsnit, directeur-generaal van de Thaise belastingdienst, zei dat de relevante nationale commissie van plan is om tegen 2025 ongeveer 225.000 EV-eenheden in Thailand te produceren.  Dat zou 10 procent van de totale autoproductie zijn.  

Tegen 2030 moeten dat 725.000 eenheden zijn, wat overeenkomt met 30 procent van de totale autoproductie.  De commissie sprak met drie elektriciteitsdienstverleners over de ontwikkeling van een intelligente netwerkinfrastructuur voor de EV-sector.  

Het doel is om in 2030 landelijk in totaal 12.000 snellaadstations te hebben. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!