11-jarig meisje speelt voor dieren in een verlaten dierentuin in Thailand

~ALS JE DE JUISTE TOON VINDT, IS HEEL HET LEVEN MUZIEK~

CHONBURI:- Van top tot teen gekleed in een felgroen krokodillenkostuum, speelde een meisje een deuntje op haar toetsenbord in een dierentuin, onaangedaan door een maki die speels op het instrument klom.

Het was de laatste voorstelling in een ongewone reeks openluchtrecitals in Khao Kheow Open Zoo, ten zuidoosten van Bangkok, door de 11-jarige Seenlada Supat, die zegt dat ze de dieren gezelschap wil houden terwijl de bezoekersaantallen vanwege Covid19 uitbraak die draconisch terugliepen. 

 “Ik speel muziek om de dieren te kalmeren, zodat ze zich ontspannen voelen en gezelschap krijgen zodat ze niet te eenzaam voelen”, zo vertelde ze deze lieve meid.

Ze zei dat haar vrijwillige wekelijkse dierentuinvoorstellingen haar de kans gaven om voor een live publiek te oefenen en plankenkoorts te overwinnen.

 “Ik wilde dat ze bij me betrokken waren terwijl ik muziek speel”, zei ze, eraan toevoegend dat het geen probleem was als een dier op haar toetsenbord sprong, zoals de nieuwsgierige maki.  “Ik vind het niet erg, het is alsof ze ook muziek met mij spelen.”

Naast ringstaartmaki’s waren haar toehoorders ook meerkatten, nijlpaarden, zebra’s en een hele reeks andere dieren. Zoo-directeur Tawin Rattanawongsawat vertelde dat de recitals van Supat goed door de dieren werden ontvangen.

 “We merkten dat de dieren reageerden”, aldus Khun Tawin.  “Ze werden nieuwsgierig terwijl anderen leken te genieten van de muziek.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Reuters 

EĆ©n gedachte over “11-jarig meisje speelt voor dieren in een verlaten dierentuin in Thailand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!