Khon kaen is het model van een slimme stad in Thailand

KHON KAEN:- De deelnemers van de 4e Apec Media Focus Group (AMF) moeten van Khon Kaen leren hoe slimme steden kunnen worden ontwikkeld om de regio effectief economische voordelen te bieden.

Thailand is dit jaar gastheer van de Apec-top
Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Khon Kaen University International College organiseerden onlangs een AMF over ​“Smart City and Connectivity”, waarbij experts van de overheid, de particuliere sector, universiteiten en het maatschappelijk middenveld samenkwamen om ideeën uit te wisselen over hoe Khon Kaen met andere steden in de noordoostelijke regio kan worden verbonden.

Khun Cherdchai Chaivaivid, directeur-generaal van het Ministerie van Internationale Economische Zaken en de hoogste Apec-functionaris van Thailand, zei tijdens het evenement dat Khon Kaen het potentieel heeft om een ​​regionaal knooppunt te worden om de bio-circulair-groene (BCG) economische agenda van het koninkrijk met de hulp van om slimme stadsideeën te ondersteunen.

“Om een ​​slimme stad te hebben, moeten we een manier vinden om onze menselijke hulpbronnen te ontwikkelen”, zei hij.  ​“Slimme steden zijn niet alleen gemaakt van technologie en digitale aanpassing, maar ook van [geschoolde] mensen.”

Khon Kaen wordt beschouwd als een slimme stad omdat het vooruitgang heeft geboekt op zeven belangrijke gebieden, waaronder transport, economie, milieu en energie.  Binnenkort wordt (weer) een lightrailproject aangekondigd.

Khun Cherdchai zei dat Khon Kaen niet door de staat alleen kan zijn ontwikkeld.  Het publiek moet worden betrokken bij een open dialoog en maatschappelijke organisaties moeten bijdragen aan ontwikkeling.

“Veel slimme steden proberen de toeristische sector als het belangrijkste doel van ontwikkeling te pushen”, zei hij.  “Ik zou echter de ontwikkeling van intelligente mensen, intelligent bestuur en intelligente ondernemingen willen voorstellen, die later de toeristen zullen aantrekken.”

Khon Kaen heeft laten zien dat het klaar is om een ​​regionaal verbindingscentrum van de toekomst te worden.

Met Thailand als gastheer van de helft van Apec dit jaar, zei hij dat de bijeenkomst bedoeld is om BCG te promoten als een drijvende kracht voor de ontwikkeling van menselijk kapitaal en economische verbetering op alle niveaus, terwijl duurzame groei wordt gegarandeerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!