10.000 Baht boete voor ieder die het in zijn hoofd haalt om olie in het riool van Bangkok te dumpen

BANGKOK:  Iedereen die olie in de riolering van Bangkok dumpt, riskeert een boete van maximaal 10.000 baht, zo waarschuwde de gouverneur van Bangkok, Khun Chadchart Sittipunt.

Hij reageerde op foto’s die op sociale media waren gepost van een restaurantmedewerker die overgebleven frituurolie in een afvoer goot.  Khun Chadchart zei dat uit eerste onderzoek bleek dat het restaurant zich in het Chatuchak-district bevond en dat agenten werden ingezet om de dader te vinden en hem passend te straffen.

“Artikel 33 van de wet van 1992 op de handhaving van de netheid en orde in het land verbiedt het dumpen van afval, rioolwater of soortgelijke zaken op de openbare weg of in riolen.  Overtreders krijgen een boete van maximaal 10.000 baht”, zo liet khun Chadchart weten.  “Bovendien worden degenen die de overtreding onder de aandacht van de autoriteiten brengt, beloond met de helft van de boete.”

Chadchart vertelde dat het bewijs van dergelijke schendingen kan worden ingediend bij stadsfunctionarissen op het provinciekantoor of via de Traffy Fondue-applicatie.

De gouverneur zei ook dat hij districtsleiders en vertegenwoordigers van straatverkopers had ontmoet om zones te bespreken waar straatverkopers hun producten kunnen verkopen.  

De volgende gebieden in drie provincies zijn tot nu toe aangewezen voor handelaren:

  • Ratchathewi: Hua Chang-brug, Soi Rang Nam, Soi Senna rak?
  • Bangkok Noi: Soi Saeng Suksa?
  • Dusit: Soi Sangkhalok (Vajira-ziekenhuis)

Khun Chadchart maakte verder bekend dat er aanvullende gebieden worden overwogen om ervoor te zorgen dat handelaren ruimte hebben om zaken te doen en de orde in de stad te handhaven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Wochenblitz.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!