Deze maand is de Expressway in Bangkok 3 feestdagen  vrijgesteld van tolheffing

BANGKOK:- Drie snelwegen in Bangkok zullen later deze maand op drie feestdagen gratis toegankelijk zijn, zo maakte de minister van Transport, khun Saksayam Chidchob bekend.

De tolgelden op de snelwegen Sirat, Udon Ratthaya en Chalerm Maha Nakhon worden op Asalha Bucha-dag op 13 juli, het begin van de boeddhistische vastentijd op 14 juli en de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning op 28 juli niet aan het verkeer berekend.

De minister zei dat de vrijstellingen deel uitmaakten van maatregelen om de toename van het verkeer in de twee lange weekenden – 13-17 juli en 28-31 juli – aan te pakken.

De regering heeft “speciale feestdagen” gemarkeerd – 15 juli en 29 juli – om twee lange ononderbroken pauzes mogelijk te maken.

De verlengde vakanties zijn bedoeld om binnenlandse reizen aan te moedigen om de economie te stimuleren na de uitbraak van de Covid19 pandemie.

Het verkeersvolume zal naar verwachting dicht tegen de capaciteit tijdens de twee lange vakanties langs de vijf grote corridors van Bangkok naar het noorden, noordoosten, oostkust, west en zuid liggen, zo veronderstelde de minister.

 Het inkomend verkeer van ongeveer 2,39 miljoen voertuigen en ongeveer 2,41 miljoen voertuigen in het uitgaande verkeer zal in de periode van 13 tot 17 juli plaatsvinden.

Het weekend van 28-31 juli zal naar verwachting een inkomend en uitgaand verkeer van elk 2,15 miljoen voertuigen opleveren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!