🎥 | Sushi terrorisme’ heeft de aandelen van een Japans bedrijf aanzienlijk doen kelderen

TOKIO:- Een nieuwe terreurdaad, angstaanjagender dan zelfs de machtige Godzilla, heeft Tokio getroffen: de sushi-terreurtrein.  De sushi lovers grijpen met eetstokjes hun favoriete schaaltjes uit angst één of andere ziekte op te lopen.

Today’s Guardian vertelt hoe de kenmerkende keuken van Japan centraal staat in een politieonderzoek nadat klanten in sushi lopende band restaurants videoclips plaatsten waarin ze met eten knoeiden en grappen uithaalden de gerechten voor andere klanten.

Door de incidenten met de sushi-terreurtrein is de bloeddruk gestegen en zijn de aandelen in een toonaangevende Kaitenzushi-keten flink gedaald, en hebben restauranteigenaren ertoe aangezet om opnieuw na te denken over hoe ze hun gerechten presenteren..

Verschillende daden van wat “sushi-terrorisme” wordt genoemd, zijn de afgelopen dagen op Twitter en andere sociale media naar voren gekomen, hoewel sommige blijkbaar al weken en zelfs jaren teruggaan.

Een clip van de meest flagrante culinaire misdaad, die bijna 40 miljoen keer is bekeken op Twitter, laat zien wat een tiener lijkt te zijn die de open bovenkant van een gemeenschappelijke sojasausfles en de hele rand van een theekopje likt, die hij vervolgens weer terug op zijn plaats zet.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, laat de clip van 48 seconden zien hoe hij aan zijn vinger likt en deze gebruikt om twee stukken sushi aan te raken terwijl ze langs de lopende band rijden.

De video, gefilmd in een filiaal van de Sushiro-keten in de centrale stad Gifu, zorgde ervoor dat de aandelen in het moederbedrijf van het restaurant dinsdag met bijna 5% kelderden.

Wie heeft aan mijn vis gelikt?

In andere video’s is te zien hoe mensen bij andere ketens extra wasabi op het eten smeren, stukjes sushi doorgeven en de lepel likken van een bakje groene theepoeder dat door meerdere gasten wordt gebruikt.

Hoewel het kleine aantal incidenten nauwelijks wijst op een golf van sushi-criminaliteit, hebben de video’s tot opschudding geleid in Japan, waar de industrie naar schatting 740 miljard yen (5,7 miljard dollar, 180 miljard baht) waard is.

De meeste verontwaardiging is voorbehouden aan degenen die minachting tonen voor de hoge hygiënenormen van het land.

Olleke Bollek in Azië 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!