Koninklijke marine Thailand installeert luchtfiltermachines in heel Bangkok

BANGKOK:- De Royal Thai Navy heeft 13 PM2.5-filtratiemachines rond Bangkok geïnstalleerd om het niveau van fijnstof in de lucht tot een veilig niveau te verlagen, zo maakte het bekend.

PM2,5 zijn in de lucht zwevende deeltjes met een diameter kleiner dan 2,5 micrometer en zorgen voor gezondheidsrisico’s, vooral voor jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met chronische longaandoeningen.  Thailand’s veiligheidsniveau voor PM2.5 is 50 microgram per kubieke meter lucht (μg/m3).

De marine maakte bekend dat de machines, gebouwd op de marinescheepswerf, gebaseerd zijn op het prototype dat is ontwikkeld door de Rajaprajanugroh Foundation en zijn geplaatst in 13 delen van de stad die de afgelopen dagen hoge niveaus van luchtverontreiniging hebben gemeld.

Elke machine kan vijf kubieke meter lucht per seconde filteren, aldus de marine.  Uit laboratoriumresultaten blijkt dat elke machine het PM2,5-niveau in een gebied van 144 kubieke meter in 30 minuten kan verlagen tot onder de 50 μg/m3.

“De machines kunnen ook binnen 30 minuten de meeste ziektekiemen, bacteriën en virussen filteren, waaronder het Covid-19-virus, evenals aromatische koolwaterstoffen in nabijgelegen gebieden”, zei de marine, eraan toevoegend: “Ze zijn op veiligheid getest door de Naval Medicine  en Naval Science-afdelingen.

Het BMA meldde gisteren dat het PM2.5-niveau in de afgelopen 24 uur varieerde van 28 tot 58 μg/m3 en dat de algehele luchtkwaliteit “goed” was.

De districten die de hoogste niveaus van PM2.5 rapporteerden – van 49-58 μg/m3 – liggen in het oosten van Bangkok.  Het zijn Nong Chok, Lat Krabang en Bueng Kum.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: photo
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thaise nieuwsbulletins

Eén gedachte over “Koninklijke marine Thailand installeert luchtfiltermachines in heel Bangkok”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!