🎥 | Marine van Pattaya overweegt om drijvende restaurants in de baai van Pattaya, de jetskidiensten en parasailing, toe te staan hun werkzaamheden te ontplooien

PATTAYA:- Een zakelijk committee van het Marine departement van Pattaya kwam gisteren, 7 mei, bijeen om ruwe richtlijnen voor exploitanten van maritieme bedrijven op te stellen, die de drijvende baairestaurants, jetski-diensten, parasailing en andere maritieme activiteiten moeten opvolgen om hun werkzaamheden te ontplooien. 

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke merkt op dat sommige maritieme bedrijven de laatste onofficieel “open” waren, hoewel de Thaise regering de restaurants in de baai beschouwt als uitgaansgelegenheden in amusementsstijl, en welke  vanwege de Covid19 regelgeving eigenlijk nog niet wettelijk geopend mogen zijn.

Khun Pramote Tubtim, de stadsmanager, zat een vergadering voor in het stadhuis van Pattaya om de standaardprincipes voor het uitvoeren van maritieme zaken uiteen te zetten met verschillende relevante personen die de vergadering bijwoonden, zoals eigenaren van baairestaurants en jetski’s en speedboot exploitanten.      

Volgens de onofficiële conclusie van de commissie moeten exploitanten van bedrijven een ligplaats hebben in een aangewezen gebied en boeien aan elke ligplaats bevestigen zonder de vaarroute te belemmeren. Ze moeten er ook voor zorgen dat hun werknemers waterveiligheidstraining krijgen en te allen tijde een EHBO-doos aan boord hebben.

De commissie benadrukte dat activiteiten op de boten niet schadelijk mogen zijn voor de Thaise cultuur en dat shows of entertainment “shows in traditionele Thaise stijl” moeten zijn, wat legaal de ideeën voor grote “party-achtige” boten uitsluit.

Er zijn eerdere zorgen geweest over sommige van de shows en entertainment die worden aangeboden in drijvende restaurants, merkt uw nieuwsbeer bescheiden op, zoals het hebben van bijna naakten danseressen of live-dj’s, die volgens functionarissen ‘niet traditioneel’ zijn.

Met betrekking tot het milieu moeten ze afvalwater- en afvalcontainers naar de kust vervoeren voor verwerking.

Alle huidige voorstellen wachten op goedkeuring van de hogere autoriteiten van Chonburi, inclusief de gouverneur, vanaf het moment van dit schrijven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!