Zware regenval voorspeld voor het zuiden voorspeld en koele start van de dag in de andere regio’s

PATTAYA:- De regio’s Noord, Noordoost en Centraal zijn deze zondagmorgen wakker geworden met een koele ochtend, en krijgt het zuiden van het land te maken met wind en zware regenval.

De weersvoorspelling voor de komende 24 uur geeft aan dat een hogedrukgebied en een koele luchtmassa het bovenste deel van Thailand en de Zuid-Chinese Zee gematigd bedekt. Dit zorgt ervoor dat de wind uit het oosten vocht uit de Zuid-Chinese Zee en de Golf van Thailand naar het bovenste deel van Thailand brengt, aldus het departement.

Dit weerpatroon zal koele ochtenden voortbrengen, met wat regen in de lagere noordelijke, noordoostelijke en centrale regio’s, inclusief Bangkok en zijn voorsteden, evenals in de oostelijke regio. Burgers in deze gebieden worden geadviseerd om op hun gezondheid te letten vanwege de snel veranderende weersomstandigheden.

De noordoostelijke moesson die de lagere Golf van Thailand en de lagere zuidelijke regio bedekt, is relatief sterk. Gecombineerd met een lagedrukgebied boven de kustgebieden van Maleisië, zou het op 26 en 27 november waarschijnlijk door de lagere zuidelijke regio en Maleisië richting de lagere Andamanse Zee trekken. Dit scenario zou zware regenval naar de lagere zuidelijke regio brengen, aldus het weerinstituut.

Windgolven in de lagere Golf van Thailand zijn relatief sterk, met golven van 2-3 meter hoog, of hoger in gebieden met onweersbuien. Golven van 1-2 meter hoog, of hoger in gebieden met onweersbuien, worden verwacht in de bovenste Golf van Thailand.

De Andaman Zee zal golven hebben van ongeveer een meter hoog, of hoger in gebieden met onweersbuien.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!