De Peruaanse keuken wordt in Thailand met de dag populairder!

PATTAYA:- Peru en Thailand liggen misschien wel bijna 20.000 kilometer van elkaar verwijderd, maar hun culinaire tradities zijn verrassend vergelijkbaar. Ondanks de beperkte kennis van de Zuid-Amerikaanse cultuur in Thailand, werkt de Ambassade van Peru hard om de culinaire hoogstandjes van het land te promoten en waardering te creëren voor de unieke smaken onder Thaise fijnproevers.

“De ambassade heeft nauw samengewerkt met The Food School Bangkok om Peruaans eten te promoten. We hebben zoveel geluk dat André Nweh, chef-kok van Nómada Bangkok, ons helpt onze twee beroemdste traditionele gerechten te promoten”, zo vertelde de ambassadeur van Cecilia Galarreta Peru in Thailand enthousiast.

Ceviche, een gerecht bestaande uit rauwe vis gemarineerd in limoensap, en tiradito, Peruaanse sashimi gegarneerd met een pittige citrussaus, kan gemakkelijk worden gemaakt met ingrediënten die je op elke versmarkt in Thailand kunt vinden.

Beide gerechten delen een gemeenschappelijke basis: een marinade gemaakt van limoensap, sjalotten, koriander, knoflook, selderij, rode chili, zout en visbouillon.

Nweh voegt een geurige draai toe aan het traditionele recept door yuzu-sap toe te voegen, een citrusvrucht die populair is in de Japanse keuken. Dit voegt een pittig profiel toe dat het gerecht perfect aanvult.

In Thailand is een soortgelijke smaak te vinden in de bekende vissaus van het land, welke gebruikt wordt in plaats van zout. Deze gerechten delen niet alleen smaakprofielen, maar de bereiding is ook behoorlijk vergelijkbaar.

Door deze samenwerking wordt de Peruaanse keuken steeds toegankelijker en gewaardeerd in Thailand. Deze gedeelde smaken en culinaire tradities brengen de twee culturen dichter bij elkaar, wat bewijst dat eten echt gemene deler kan zijn.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!