Zware regenbuien hebben in de oostelijke kustplaats van Thailand, Pattaya grote schade aangericht

PATTAYA:- Zware regen, wind en overstromingen hebben gisteren (21 juni) grote schade aangericht in Pattaya.  Gebieden met ernstige overstromingen en schade waren onder meer Zuid-Pattaya, Centraal Pattaya, Soi Siam Country Club Pattaya, Soi Buakhao en Pattaya Third Road.

In het centrum van Pattaya vielen door de harde wind gebroken ruiten van gebouwen op verschillende auto’s.

Ondertussen stonden verschillende wegen, waaronder Sukhumvit Road, onder water, waardoor het verkeer tot stilstand kwam.

Volgens “Snelle Jelle” onze razende reporter kwam het water ook huizen langs de weg binnen.

Er was ook een wijdverbreide stroomstoring, vooral in delen van Jomtien.

Zowel de lokale bevolking als de expats van Pattaya zijn naar verluidt woedend op de nieuwe burgemeester Poramese Ngampiches vanwege zijn “ijdele houding” ten aanzien van de overstroming.

Tot dusver heeft burgemeester Poramese niet gereageerd op de recente overstromingen, hoewel hij het oplossen van de overstromingsproblemen van Pattaya tot één van zijn topprioriteiten heeft gemaakt.

Terwijl Thailand het moessonseizoen trotseert, waarschuwen weerberichten van de meteorologische afdeling van het land voortdurend voor plotselinge overstromingen in het hele koninkrijk.

 Vorige week waarschuwde het bureau voor geïsoleerde zware regenbuien in verschillende regio’s, waaronder het oosten van Thailand, waar Pattaya ligt, van 19-21 juni.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News

Eén gedachte over “Zware regenbuien hebben in de oostelijke kustplaats van Thailand, Pattaya grote schade aangericht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!