Zou het werkelijk zo zijn? gaan kippen eieren de wereld redden van corona?

~VOOR EEN APPEL EN EEN EI~
(Dat kost niet veel)

BELGIË :- De Pfizers en AstraZenecas van deze wereld gaan het niet graag horen, maar tussen de honderdtal nieuwe kandidaatvaccins waar aan gesleuteld wordt, zou er eentje zitten die de huidige vaccins op alle vlakken te overtreft. Volgens Amerikaanse experten in ‘The New York Times’ wordt dit supervaccin “de gamechanger”, een vaccin van “wereldklasse”: vaccin NDV-HXP-S.

Onze eigen Johan Neyts – viroloog aan de KU leuven – werkt mee aan het coronavaccin en deelt het enthousiasme van de Amerikaanse pers. In Brazilië, Mexico, Thailand en Vietnam starten de eerste klinische testen.

Wat het vaccin zo bijzonder maakt – los van het feit dat het veel meer antilichamen opwekt dan de bestaande vaccins – is dat het wordt uitgebroed in bevruchte kippeneieren. 

We weten ondertussen dat er met de huidige vaccins problemen zijn met de massaproductie in hightech bioreactoren met vele ingrediënten. Het supervaccin daarentegen, is veel makkelijker te produceren omdat het gebouwd is op een kippenvirus. Het vaccin kan daardoor makkelijk geïnjecteerd worden in een bevrucht kippeneitje, waarin het zich snel vermenigvuldigt.

Samengevat: het is goedkoper, effectiever en makkelijker te produceren.

Dat de kippen maar héél veel eieren mogen leggen!

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: pr.magazine
Content: Redactie 
Bron: pnws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!