Zorgelijk! Er zwemmen nog slechts 14 Irrawaddy-dolfijnen in het zuidelijke gelegen Songkhla meer van THAILAND

SONGKHLA:- De Minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, Khun Varawut Silpa-archa, heeft hey Ministerie van Marine en Kusthulpbronnen de opdracht gegeven om de inteelt onder Irrawaddy-dolfijnen op te lossen, aangezien er nog maar 14 van deze magnifieke dieren in het Songkhla-meer over zijn.

Khun Varawut zei dat Irrawaddy-dolfijnen in het Songkhla-meer de enige soort zoetwaterdolfijnen in Thailand zijn en dat het meer één van de vijf leefgebieden van de dolfijnen wereldwijd was.  

Er zouden 150 Irrawaddy-dolfijnen in India, 90 in Indonesië, 80 in Myanmar en 90 in Cambodja zijn.  De Irrawaddy-dolfijnen in Thailand dreigden uit te sterven omdat er nog maar 14 over waren, zo verkondigde de minister.

Hij zei dat er plannen moesten zijn om Irrawaddy-dolfijnen in het Songkhla-meer te beschermen en te vergroten.  Onmiddellijke oplossingen zouden inspanningen moeten omvatten om de dolfijnen te beschermen tegen achtergelaten visnetten en hun voedselbronnen te vergroten.  Oplossingen op de lange termijn zouden kunnen zijn dat ze paren met Irrawaddy-dolfijnen uit andere landen.

 Hun kleine populatie en onvermogen om te migreren en te paren met dergelijke dolfijnen in andere gebieden veroorzaakten inteelt met dat gevolg dat hun nakomelingen zwak zijn, zo vertelde khun Varawut.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: TNA News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!