De premier van Thailand beveelt strikte discipline van boeddhistische monniken

BANGKOK: De Thaise premier, Prayut Chan-O’Cha, heeft het Nationale Bureau voor Boeddhisme de opdracht gegeven om de discipline en principes van monniken in het hele land te versterken na recentelijke nieuws over ongepast gedrag onder de Thaise monniken.

De regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana vertelde tegen de verzamelde pers dat de premier zijn bezorgdheid had geuit over het gepubliceerde nieuws over ongedisciplineerde boeddhistische monniken, die het geloof van Thaise burgers kritisch hadden beïnvloed.

Daarom beval hij het Nationale Bureau van het Boeddhisme om het Provinciaal Bureau van het Boeddhisme (POC) te instrueren om monniken te controleren en ervoor te zorgen dat ze zich strikt houden aan de discipline en principes van de Dharma.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Asean Now

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!