Zoals het er nu naar uitziet zal de mondkapjes plicht in Thailand eind juni beëindigd worden

BANGKOK:- Dr. Kiatpoom Wongrachit, de secretaris van het ministerie van Volksgezondheid (MOPH), kondigde gistermiddag, 24 mei 2022, aan dat de MOPH van plan is om het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, voor te stellen om de mondkapjes plicht in Thailand tegen half juni te beëindigen 

Momenteel is er in elke provincie in Thailand een mondkapjes plicht in alle openbare ruimtes, ook buitenshuis of zelfs alleen op een motorfiets.  Dit is niet per se een wet, maar het is een afdwingbaar wettelijk mandaat onder het huidige noodbesluit dat zojuist is verlengd tot eind juli.

Volgens Dr. Kiatpoom zal het voorstel zijn dat het huidige mandaat zal veranderen in richtlijnen voor slechts drie dingen:
1. In gevaar, kwetsbare mensen, vooral ouderen.
2. Gesloten binnenruimten die slecht geventileerd zijn.
3. Evenementen die extreem grote groepen mensen brengen.

Volgens het voorstel zou in andere situaties plicht tot het dragen van de mondbescherming worden ingetrokken en zou het een persoonlijke keuze zijn of men een kapje wil dragen of niet.

 Uw nieuwsbeer merkt op dat dit momenteel slechts een voorstel is en niet gegarandeerd zal gebeuren, maar dat dit voor veel van onze lezers welkom potentieel nieuws zal zijn. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TPN News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!