Winkel in Sukhothai maakt de grootste bamboehoeden ter wereld

~SAMEN ONDER ÉÉN HOED SPELEN~
(Samen iets (on)eerlijks doen)

SUKHOTHAI:- De inwoners van Sukhothai hebben een nieuwe manier gevonden om koel te blijven in de zinderende hitte van de Thaise zomer.  Een lokale shop, Thai Chana Suek genaamd, maakt volgens hen bamboehoeden ter wereld.

Het opmerkelijke hoofddeksel is 2 meter breed en biedt veel schaduw voor de drager – en zelfs voor een paar vrienden.

Khun Worawut Inkhamma, eigenaar van Thai Chana Suek, legde uit dat de producten waarschijnlijk de grootste hoeden waren die mensen kunnen dragen.  Elk duurde ongeveer een dag om te weven en naaien.  Het prijskaartje wat er aan hangt is 1600 Baht.

De 52-jarige Khun Worawut, zei dat lokale hoedenmakers bekend stonden om hun traditionele en normale hoeden.  Ze besloten echter creatief te worden en te kijken of ze een supergroot ontwerp konden maken.  

De enorme zonnehoeden bleken populair bij klanten en vormen nu een lucratieve nevenactiviteit van de meer conventionele artikelen van de winkel. Naast hoeden in alle maten produceert Thai Chana Suek ook tassen, sjaals, overhemden en sarongs.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: komchadluek
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand 
Bron: komchadluek.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!