Wat te doen als u in Thailand een geschil heeft met een andere persoon, organisatie of bedrijf

NEDERLAND:- Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand krijgt met grote regelmaat e-mails en berichten waarin wordt wat te doen in de vaak complexe geschillen tussen medelanders, bedrijven of zelfs overheidsorganisaties en wetshandhavers.

Deze vragen worden door Olleke Bolleke vertrouwd doorgestuurd naar advocatenbureau “Chartdee & Banning, juist omdat deze vragen vaak moeilijk te verspreiden zijn en niet mogelijk in Thailand te publiceren, dit deels als gevolg van Thailand’s extreem strikte smaad- en lasterwetten die verslaggeving in de stijl van “name and shaming”, gebruikelijk in het Westen, bijna onmogelijk maken in Thailand. 

In tegenstelling tot veel westerse landen is de pers niet vrijgesteld van deze wetten. Bovendien is Olleke Bolleke een non-profit organisatie (voor zover het één organisatie genoemd mag worden) en heeft uw nieuwsbeer niet de kennis om zich in omvangrijke geschillen en onderzoeksjournalistiek te mengen.

Dit gezegd hebbende, bestaat er een uitstekende optie, die verkozen kan worden in verschillende geschillen tussen medelanders, bedrijven of zelfs overheidsorganisaties en wetshandhavers.

Het vereist nu eenmaal de juiste correctheid om juridische stappen of de juiste autoriteiten en organisaties te contacteren en verklaringen af ​​te leggen over de situatie. Het vereist bijna altijd een advocaat die namens u spreekt.

Als de zaak crimineel is, is het van essentieel belang dat er zo snel mogelijk aangifte wordt gedaan bij de politie. Nee, de politie kan ervoor kiezen om niet betrokken te raken of onderzoek te doen, maar het is van cruciaal belang om een ​​verslag te hebben van de poging om hen erbij te betrekken.

Thailand heeft een grote verscheidenheid aan organisaties om te helpen bij problemen, maar de bureaucratische aard ervan kan ze voor veel buitenlanders intimiderend maken. Het hebben van een advocaat of juridisch advies is hier absoluut van cruciaal belang, vooral om mogelijk te voorkomen dat u zelf wordt aangeklaagd wegens laster of smaad.. Trap niet in de valkuil om beschuldigingen te uiten of de andere partij online of in het openbaar te schande te maken. Zelfs als de uitspraken die u doet volledig waar zijn, kan dit in uw nadeel werken en u blootstellen aan verdere vaak oneerlijke rechtszaken.

Vandaar dat uw nieuwsbeer het advocatenkantoor van Chartdee & Banning van harte aanbeveelt. Mw. Tina Banning – Eissing, verschillende talen sprekend (óók Nederlands)biedt u één gewillig oor en zal u eerlijk advies geven over wat de volgende stappen zouden moeten zijn. Olleke Bolleke weet uit eigen ervaring niet genoeg te benadrukken hoe belangrijk het is om een ​​advocaat in te schakelen in een geschil is hier, vooral omdat het rechtssysteem in Thailand wezenlijk verschilt van de westerse rechtssystemen waaraan onze medelanders aan gewend zijn.

KLIK op deze foto voor méér informatie over Advocatenkantoor Chartdee & Banning

Het advocatenkantoor heeft verschillende filialen in heel Thailand, niet alleen in Pattaya. Laat uw situatie u niet onnodige stress en problemen bezorgen, neem vandaag nog contact op met Tina Banning – 06 11308438

Olleke Bolleke in Thailand 

Eén gedachte over “Wat te doen als u in Thailand een geschil heeft met een andere persoon, organisatie of bedrijf”

  1. Auke Boon jij hebt natuurlijk advies gehad om de rechtbank te vragen om naar NL te gaan omwille van je juridische problemen te ontlopen, zekers heb je dat gedaan onder het mom van???. Sterker nog in no time onroerend goed verkocht in Thailand om alles maar voor te zijn. Goed gespeelt tot nu toe maar er zullen uiteraard acties volgen zoals ik vernam. Ga jullie goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!