WAAR kan ik morgen in Thailand een indrukwekkende Loy Krathong viering beleven ?

THAILAND:- De regering heeft dit jaar, dat op 19 november valt, Loy Krathong-vieringen toegestaan, op voorwaarde dat de preventiemaatregelen tegen Covid-19 strikt worden nageleefd. Zo moeten de festivalgangers een mondkapje dragen en sociale afstand bewaren, terwijl het gebruik van vuurwerk, crackers en vuurlantaarns, evenals het serveren van alcoholische dranken, is verboden.

Veel provincies hebben festiviteiten gepland zodat mensen een lotusvormige krathong kunnen laten drijven, versierd met kaarsjes, wierook en bloemen als offer aan de godin van het water op de volle maan van de 12e maanmaand, en om het toerisme dat is getroffen door de pandemie te stimuleren  .

Uw nieuwsbeer “Olleke Bolleke in Thailand” somt een aantal hotspots op waar u morgen een fantastische Loy Krathong viering kunt meemaken:

  1. In Bangkok wordt het festival gehouden in twee hoofdgebieden: onder de Rama VIII-brug in de wijk Bang Phlat en Klong Ong Ang, die door de wijken Samphanthawong en Phra Nakhon loopt.  Mensen kunnen hun krathongs ook laten drijven in 30 openbare parken.
  2. De stad Sukhothai houdt zijn “New Normal Loy Krathong 2021” van 18-20 november in het Sukhothai Historical Park in het district Muang.  De locatie beperkt het aantal aanwezigen om de sociale afstand te bewaren.  Bezoekers/deelnemers dienen zich vooraf te registreren via https://sukhothai.online.
  3. Het wereldberoemde Chiang Mai’s “2021 Yee Peng Lantern Festival” vindt plaats op 19-20 november op verschillende locaties in de provincie, waaronder de vijf stadspoorten.  De provincie zal ook ’s werelds grootste Lanna-stijl lantaarn onthullen die 7,25 meter hoog is om de 725e verjaardag van de stad Chiang Mai te vieren.  Geïnteresseerde deelnemers moeten zich vooraf registreren via de Yee Peng Chiang Mai-applicatie.
  4. De provincie Tak zal op 18 en 19 november zijn “Loy Krathong en 1.000 Lanterns Festival 2021” houden op de 200e verjaardag van de Rattanakosin-brug over de Ping-rivier.  reglement.  Vooraf aanmelden is niet nodig, maar begeleiders moeten wel een attest overleggen dat ze volledig zijn ingeënt en in de afgelopen 72 uur negatief zijn getest via ATK.
  5. In de Isaan, houdt de provincie Nakhon Ratchasima op 19 en 20 november een tweedaags festival in Walking Street in het hoofddistrict.  Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maha Chakri Sirindhorn zal op vrijdag de Loy Krathong-ceremonie voorzitten, die ook toneelvoorstellingen, krathong-wedstrijden en een fonteinlichtshow zal bevatten.
  6. Ook het in de Isaan gelegen Buriram zal op 18 en 19 november zijn festiviteiten houden in het Prasat Muang Tam Historical Park in het district Prakhon Chai. Deelnemers kunnen meer dan honderd winkels bezoeken die Otop-producten verkopen en deelnemen aan religieuze ceremonies.  Er is geen registratie vereist.
  7. Het oostelijke gelegen Chonburi houdt zijn festival “Loy Krathong Pattaya City” op 19 november op Central Pattaya Beach.  Op de beurs zullen tal van optredens en concerten van verschillende bands te zien zijn.  Bezoekers worden aangemoedigd om zich in retrostijl te kleden.  Ga voor meer informatie naar facebook.com/Prpattayacity/.
  8. Suphanburi is trouwens al in de festivalstemming en houdt van vandaag tot 21 november het evenement “Loy Krathong of 12 Zodiac Signs” in Wat Phra Si Sanphet in het district U Thong. Er zullen traditionele uitvoeringen zijn voor bezoekers terwijl boeddhisten worden uitgenodigd om hun respect te betuigen  naar de 7e-eeuwse Boeddha’s voetafdruk door deze te bedekken met bladgoud.
  9. In Samut Songkhram wordt op 19 november “Mae Klong Loy Krathong” gehouden in Wat Pummarin Kudeethong in het populaire Amphawa-district.  Je kunt je krathong laten drijven in de Mae Klong-rivier en vervolgens naar het International Food and Lantern Festival in de oude stad in het nabijgelegen Samut Prakan gaan om getuige te zijn van een spannende lantaarnwedstrijd en te genieten van de internationale keuken.

Het is misschien iets te vroeg, maar mag ik vanuit de redactie kamer U allen een heel fijn Loy Krathong toewensen, en beloof mij…..blijf gezond en houd de geldende voorzorgsmaatregelen in acht!

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!