Vrouw in Noordoost-Thailand vindt een elektriciteitsrekening van 77 miljoen baht in haar brievenbus

ISAAN:- Een vrouw was flabbergasted  toen ze over de maand april een elektriciteitsrekening van 77 miljoen baht ontving. Dit veroorzaakte een storm op de sociale media toen ze grapte dat ze in haar eentje een provincie van energie voorzag.

Nadat ze sinds maart onregelmatigheden had opgemerkt, deelde ze haar situatie op Facebook, wat aanleiding gaf tot wijdverbreide speculaties over een mogelijke systeemstoring.

Het Facebook-bericht van de vrouw ging viraal nadat ze een foto deelde van haar elektriciteitsrekening van 77.034.286 baht in april, met een onderschrift dat op humoristische wijze suggereerde dat ze de hele provincie van stroom zou kunnen voorzien.

Het wetsvoorstel van de Provinciale Elektriciteitsautoriteit (PEA) bezorgde de vrouw niet alleen hoofdpijn, maar leidde ook tot een golf van online discussies over de mogelijke oorzaak van deze buitensporige heffing.

In haar post wees de vrouw erop dat haar elektriciteitsrekening sinds maart ongewoon hoog is. Ze zei dat haar rekening in februari 2.503 baht bedroeg, maar de maand daarop steeg tot ruim 11.524 baht, een stijging van ruim 8.000 baht.

De onlinegemeenschap reageerde snel op de opmerkingen, waarbij velen een storing in het systeem of een menselijke fout bij het invoeren van de cijfers vermoedden.

De schrikbarend hoge rekening leidde tot discussies over de betrouwbaarheid van factureringssystemen en de noodzaak om dergelijke alarmerende fouten snel te herstellen.

Haar post, die een mix van verbijstering en humor bevatte, vond weerklank bij velen die verrast waren door de omvang van de fout, maar te midden van de humor en de shock zijn er ernstige zorgen geuit over de potentiële stress en het ongemak veroorzaakt door zo’n enorme factuurfout .

De PEA heeft nog niet officieel gereageerd op het incident.
Het is echter duidelijk geworden dat geautomatiseerde systemen moeten worden gemoderniseerd om te voorkomen dat dergelijke verbijsterende fouten zich opnieuw voordoen.

De ervaring van de vrouw herinnerde niet alleen aan het belang van het monitoren van energierekeningen, maar ook aan het feit dat nauwkeurige facturering een cruciale rol speelt bij het behouden van vertrouwen tussen dienstverleners en consumenten, aldus Sanook News.

Olleke Bolleke in de Isaan 
Bron: Sanook News

Eén gedachte over “Vrouw in Noordoost-Thailand vindt een elektriciteitsrekening van 77 miljoen baht in haar brievenbus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!