Vrouw in de Isaan steelt voor 10.000 baht aan loten van verkopers

KORAT:- Een vrouw in de provincie Nakhon Ratchasima heeft naar verluidt meer dan 100 loten gestolen, die in totaal zo’n 10.000 baht hebben gekost.  Op camerabeelden van een plaatselijke loterijwinkel is een vrouw te zien, die ongeveer 60 jaar oud lijkt te zijn, en in de winkel over koetjes en kalfjes sprak.

De vrouw liep de winkel binnen en deed alsof ze naar de nummers keek, maar was ze eigenlijk aan het stelen door een krant te gebruiken om loten te bedekken.  De gestolen loten waren verpakt in sets van vijf en twee.  Ze zou naar verluidt meer dan 100 loten hebben ontvreemd die ongeveer 10.000 baht kosten.

De winkelier diende een klacht in bij het politiebureau van Mueng Nakhon Ratchasima.  Hij voegde eraan toe dat een soortgelijk geval een ander filiaal was overkomen en dacht dat het dezelfde groep was die samenwerkte.

Sommige Thaise burgers deelden dat 100 loten geen verlies van 10.000 baht zouden mogen opleveren, aangezien tickets zouden moeten worden verkocht voor 80 baht per stuk.  Veel verkopers  brengen de loten voor 100 baht aan de man en beweren dat de tussenpersonen hen tegen een hoge prijs berekenen.  Om het probleem op te lossen, is de Staatsloterij 

nu van plan een online loterijmarktplaats te openen waar klanten rechtstreeks van het loterijkantoor kunnen kopen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News  
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: Sanook News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!