Vrouw in Chiang Mai beschuldigd van valsheid in geschrifte nadat ze kentekenplaat in ‘geluksnummer’ veranderde

CHIANG MAI:- Een Thaise dame  uit Chiang Mai werd beschuldigd van valsheid in geschrifte nadat ze het kenteken van haar auto had veranderd om een ​​van de nummers in een “gelukscijfer” te veranderen.

Het afgedwongen geluk van de 34-jarige vrouw raakte op 7 augustus definitief ten einde toen ze langs een controlepost, het dorp Mae Ping binnenreed en de politie merkte dat ze zwarte verf had gebruikt om een ​​3 in een 8 op haar kentekenplaat te veranderen.

Ze vertelde tegen de politie dat ze de auto naar de Jomtong-tempel had gebracht om ingezegend te worden, Een monnik vertelde haar dat 8 meer geluk zou hebben dan 3, en gaf haar de tip dat ze haar kenteken moest veranderen, en dat deed ze.

De vrouw beweerde dat ze niet wist dat het wijzigen van een door de overheid uitgegeven bord illegaal zou zijn.  Per slot van rekening, zei ze, maakte de monnik veel gunstige markeringen binnen en buiten het voertuig en het kon niemand iets schelen.

De monnik werd ook beschuldigd van deelneming in deze kenteken-vervalsing.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!