Voormalig CEO van vliegmaatschappij “Nok Air” werkt aan de oprichting van een nieuwe Thaise luchtvaartmaatschappij, Really Cool Airlines

BANGKOK – Ex-NOK Air-topman, Khun Patee Sarasin werkt aan de oprichting van een nieuwe Thaise luchtvaartmaatschappij, Really Cool Airlines. De airline zou met internationale lijndiensten moeten bijdragen aan het herstel van het Thaise toerisme.

Volgens Sarasin, die de oprichting eerder deze week aankondigde op een persconferentie in Bangkok, wordt in juni meer bekendgemaakt over de routes en de vloot. Eind dit jaar zou de maatschappij van start moeten gaan. Het plan is nu om met Airbus A350’s te gaan vliegen, maar dat is nog niet zeker.

Het zou in eerste instantie gaan om vluchten binnen Azië, later gevolgd door routes naar Europa.

Er worden regelmatig nieuwe luchtvaartmaatschappijen aangekondigd, en meestal komt daar uiteindelijk niets van terecht, maar in dit geval is de oprichter dus wel iemand met ervaring in de luchtvaartindustrie. Sarasin gaf tussen 2004 en 2017 leiding aan NOK Air, een Thaise prijsvechter.

De Sarasins zijn één van de rijkste en machtigste Thaise families.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: 
Content: Redactie 
Bron: luchtvaartnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!