Gevangenen aan de slag in de fruitsector van Thailand

CHANTABURI:- Een exportbedrijf voor fruit in de centrale provincie Chantaburi heeft 30 gevangenen ingehuurd in zijn pakstation om het tekort aan arbeidskrachten aan te pakken. De directeur van de Tung Benja Correctional Institution in Chantaburi, Khun Thitinai Patikabut, heeft 30 goed opgevoede gevangenen aan het werk gezet bij de Orasa Fruit Company in het Combang subdistrict van de provincie.

Khun Thitinai meldde dat deze kans op werk mogelijk werd gemaakt door een memorandum van overeenstemming tussen de gevangenis en het bedrijf dat vorige maand tot stand kwam. Thitinai verklaarde dat alleen gedetineerden die voor het eerst in de gevangenis zaten en nog minder dan drie jaar en zes maanden te gaan hadden, in aanmerking kwamen voor werk buiten de gevangenis.

“Het fruitseizoen is aan de gang in Thailand, en ook ons bedrijf kampt met een personeelstekort. Deze gevangenen hebben ons goed geholpen. We zijn ook bereid hen in dienst te nemen zodra ze vrij zijn. Ik denk dat ze een kans verdienen. Ik hoop dat andere bedrijven hetzelfde doen als wij,” zo verklaarde khun Monthon Pariwat, directeur van Orasa Fruit Company.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: จันทบุรี นิวส์

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!