Voorafgaand aan de algemene verkiezingen in Thailand nam de Nationale politie tijdens een crackdown een enorme partij drugs in beslag

THAILAND:- De nationale politie arresteerde in het land 24 mensen en nam 1.300 kilo crystal methamphetamine, 17 miljoen speedpillen en 2 kg ketamine in beslag als onderdeel van een landelijke hardhandig optreden tegen de misdaad voorafgaand aan de verkiezingen van zondag. 

Luitenant-generaal Prachuap Wongsuk, commandant bij de nationale Thaise politie liet gisteren op een persconferentie weten dat de arrestaties en confiscaties in acht zaken hadden plaatsvonden.

In het eerste geval arresteerde de politie twee mensen en nam 8,7 miljoen methamfetaminepillen voor een resort in het district Mae Taeng in Chiang Mai in beslag,terwijl de verdachten de drugs vanaf de grens in het district Wiang Hae inbrachten.

In het tweede geval werden op 23 april arrestaties verricht bij een controlepost in het Bang Pa-in-district van Ayutthaya, terwijl de politie een tip onderzocht over een drugsdepot in Pathum Thani. Bij de controlepost werden twee mensen opgepakt en werd 234 kg crystal methamfetamine in beslag genomen. Twee anderen werden gearresteerd in Chiang Rai en 17 kg “ice” werd na een uitgebreid onderzoek in beslag genomen, aldus de politie. 

In de derde zaak werden op 1 mei twee personen aangehouden in het bezit van twee miljoen speedpillen bij een benzinestation in de wijk Mae Ai in Chiang Mai. 

In het vierde geval werd er op 6 mei in Sakhon Nakhon een man gearresteerd met 450 kg ijs terwijl hij het van Bung Kan naar een klant in Bangkok bracht. 

In het vijfde geval nam de politie op 8 mei 1,6 miljoen methamfetaminepillen en 2 kg ketamine in beslag in een goederendistributiecentrum in het Muang-district van Samut Sakhon. In een vervolgonderzoek zijn twee mensen aangehouden. 

In het zesde werden op 8 mei zeven mensen opgepakt in het bezit van 4,4 miljoen speedpillen in Sukhothai terwijl ze de drug bezorgden aan een klant in Ayutthaya. Ook werden drie pick-up trucks in beslag genomen.

Als zevende zaak nam de politie in het Chana-district van Songkhla op 8 mei 300 kg ijs in beslag en arresteerde vier mensen als onderdeel van het uitgebreide onderzoek naar de inbeslagname van 688 kg van de drug begin dit jaar.

In het achtste geval werden op 10 mei twee mensen gearresteerd in het district Muang in Chiang Rai met 300 kg crystal methamphetamine in hun bezit.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!