Vooraanstaand medicus in Thailand waarschuwt dat: de holle bomen kunnen giftige schimmel bevatten

NOKHON SI THAMMARAT:- Een toparts van het ziekenhuis heeft gisteren de Thaise bevolking gewaarschuwd om niet in boomholten te stappen tijdens hun zoektocht naarvleermuizen vanwege het risico van blootstelling aan gevaarlijke schimmelsporen.

Dr. Manoon Leechawengwongs, een longarts van het Vichaiyut-ziekenhuis in Bangkok, waarschuwde op zijn Facebook-fanpagina nadat zeven van de tien mensen een infectie hadden opgelopen, Histoplasmose genaamd, nadat ze een boomholte in Nakhon Si Thammarat waren binnengegaan terwijl ze op zoek waren naar de vleermuizen. 

Hij zei dat histoplasmose wordt veroorzaakt door het inademen van sporen van Histoplasma capsulatum die gevonden zijn in vleermuisuitwerpselen. Hij zei dat een groep dorpsbewoners door een dicht bos in Tambon Na in het Thung Song-district. 

Één van de activiteiten was het opsporen van kleinere valse vampiervleermuizen. De vleermuizen zaten in een grote boom genaamd Cha Muang in de Thaise taal (anisoptera scaphula), die tot 40 m hoog en behoorlijk oud was. Hij zei dat de boomholte breed genoeg was voor één persoon om erin te komen, maar tot zeven mensen kunnen in het midden van de stam knijpen. De vleermuizen leven in de stam, ongeveer vijf meter boven de grond. 

De personen die de holle bomen instapte en daar 2 tot 15 minuten verbleven om de vleermuizen te observeren, ademden de schimmelsporen in. Campercenter Peerdeman, déi Camperspecialist van Noord Holland. Dr. Manoon zei dat de geïnfecteerde zeven een paar weken nadat ze naar huis waren teruggekeerd, griepachtige symptomen en uitputting begonnen te krijgen. 

Op de thoraxfoto’s was te zien dat er zich in hun longen gezwellen begonnen te vormen met een diameter tussen 3 mm en een centimeter.

Ze werden gediagnosticeerd met histoplasmose nadat de schimmel in hun longmonsters was gevonden. Dr. Manoon zei dat het aantal besmettingen laag was gebleven. Hij stelde voor om een ​​bord op te zetten met het advies om de holle bomen in te stappen, terwijl iedereen die dat wel deed en later symptomen opmerkte, onmiddellijk medische hulp moeten inroepen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!