Voor de tweede keer in twee dagen komt er een enorm datalek boven drijven bij een door buitenlanders in Thailand gebruikte website

~AAN DE GROTE KLOK HANGEN~ 
(Het alom bekend, ruchtbaar maken, aan ieder overluid vertellen)

BANGKOK:- Voor de tweede keer in evenveel dagen zou een officiële website die door buitenlanders in Thailand wordt gebruikt, een datalek hebben opgelopen.

Vandaag twitterde de bekende blogger Richard Barrow dat de website die door buitenlanders wordt gebruikt om afspraken te maken bij Bangkok Immigration, persoonlijke gegevens van gebruikers laat zien.

De gelekte gegevens omvatten namen, adressen, geboortedatum, paspoortnummers en visumnummers.

Richard legde uit dat de persoonlijke informatie van andere gebruikers kan worden bekeken als een gebruiker bepaalde tekens in de URL van het ingevulde boekingsformulier heeft gewijzigd. Verder liet hij doorschemeren dat het datalek al jaren bestond.

Het probleem met de Bangkok Immigration-website lijkt opmerkelijk veel op het probleem dat dinsdag op de Thailand Intervac-website werd ontdekt.

De Intervac-website, die is gemaakt door het Thaise ministerie van Volksgezondheid om buitenlanders in staat te stellen zich te registreren voor de COVID-19-vaccinatie, bleek ook persoonlijke informatie te lekken van mensen die zich op de website hadden geregistreerd.

De persoonlijke gegevens op de Intervac-website waren ook openbaar toegankelijk door enkele tekens in de URL te wijzigen.

Dinsdag bracht de Thaise regering een verklaring uit om uit te leggen dat het probleem op de Intervac-website was opgelost nadat het was veroorzaakt door een “tijdelijke storing” maar nu weer zou werken.

Uw nieuwsbeer nam bekendmaking met de beste bedoeling aan, maar stond bij paar klikken al voor één niet toegankelijke website……jammer 

Maar misschien lukt het u wel?

http://www.thailandintervac.com

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ThaiVisa 

Eén gedachte over “Voor de tweede keer in twee dagen komt er een enorm datalek boven drijven bij een door buitenlanders in Thailand gebruikte website”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!