Voor buitenlandse gepensioneerden in Thailand blijft de bureaucratische rompslomp gewoon bestaan

BANGKOK:- Dit jaar plaatste het reismagazine International Living, het koninkrijk Thailand op de 11e plaats van een totaal van 25 plaatsen in de meest wenselijke landen voor pensionering.  Ondanks deze rangschikking zijn er nog steeds regels en voorwaarden die het voor buitenlanders moeilijk maken om hier te verblijven.  

Zo moeten buitenlanderse met een visum voor één of meerdere jaren moeten zich nog steeds om de 90 dagen melden bij de immigratiedienst en kunnen buitenlanders met een niet-immigrant O of niet-immigrant OA visumverlenging vanwege pensionering kunnen geen baan krijgen in Thailand.  Dit is slecht nieuws voor gepensioneerden die toch een soort van deeltijdwerk willen doen voor hun plezier.  

Een hoofd van de immigratiedienst sprak met de Bangkok Post en zei dat dit komt omdat werkvergunningen alleen worden afgegeven aan permanente inwoners of mensen met een niet-immigrant B-visum, welke wordt afgegeven aan buitenlanders die in Thailand willen werken.

Het quotum voor het aantal mensen dat jaarlijks een permanente verblijfsvergunning krijgt, is 100 per nationaliteit, zei hij.  Zelfs buitenlanders die langer dan 10 jaar in het land hebben gewoond en gewerkt, hebben geen recht op gezondheidszorg en andere overheidsuitkeringen als ze hun nationaliteit niet veranderen.

Buitenlanders die getrouwd zijn met Thais en vanwege hun huwelijk een niet-immigrant O-visumverlenging hebben, moeten hun visum elk jaar vernieuwen.  Als hun Thaise echtgenoot overlijdt, kunnen ze een aanvraag indienen om hun verblijf in Thailand te verlengen voor kinderopvang.  Als ze geen kinderen hebben, moeten ze andere redenen zoeken om te blijven, zoals werk of pensioen.

Buitenlanders die getrouwd zijn met Thais kunnen het Thaise staatsburgerschap aanvragen, maar het proces voor buitenlandse mannen die getrouwd zijn met Thaise vrouwen is ingewikkelder dan voor buitenlandse vrouwen die getrouwd zijn met Thaise mannen.  Buitenlandse mannen moeten voldoen aan de eisen van de Thaise taalvaardigheid, een vaste baan hebben, goedkeuring krijgen van de minister van Binnenlandse Zaken en vijf jaar in het land hebben gewoond.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Voor buitenlandse gepensioneerden in Thailand blijft de bureaucratische rompslomp gewoon bestaan”

 1. Ls
  Leuk om senioren binnen te lokken.
  Met mooie praatjes.
  Maar al die achterlijke regels die erbij komen.
  Om de 90 dagen melden???
  Een vaste baan?je mag niet werken in Thailand (wil je ook niet na je 65ste!!!!)
  Ziektekosten verzekering toren hoog 3 maal duurder dan Nederland.
  En als je in het ziekenhuis ligt wordt je een poot uitgedraaid, je betaalt 3 maal de prijs van een Thai.
  Mijn advies niet langer dan 3 maanden gaan en genieten van de warmte en de zon.
  Het heerlijke eten en de zalige massages.

  Ik hoop dat we weer normaal kunnen reizen in de toekomst.

  Maar ik heb m’n twijfels

  Groetjes rob

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!