De zebrapaden in Thailand zijn levensgevaarlijke oversteekplaatsen

BANGKOK:- Thailand staat niet verrassend bovenaan de lijst in Zuidoost-Azië en Azië voor verkeersdoden in het laatste rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), met een gemiddelde van 32,7 mensen voor elke 100.000.

Van de volgende landen zijn deze gemiddelden bekend: Vietnam (26,4), Maleisië (23,6), Myanmar (19,9), Cambodja (17,8), Laos (16,6), Oost-Timor (12,7), de Filippijnen (  12.3), Indonesië (12.2) en Singapore (2,8).

Thailand stond ook nog eens op de negende plaats in de top 10 van landen met het hoogste aantal verkeersdoden wereldwijd vermeld. Deze lijst werd voornamelijk aangevoerd door Afrikaanse landen.

In een rapport dat in 2019 werd gepubliceerd, zei het verkeersveiligheidscentrum van de Thai Health Promotion Foundation dat voetgangers het meest kwetsbaar zijn.

Het lot van voetgangers op de wegen van Bangkok kwam vorige week aan het licht toen een korporaal van de politie op een motorfiets een vrouwelijke dokter aanreed en dodelijk verwondde terwijl ze een zebrapad gebruikte.

Op camerabeelden is te zien dat dr. Waralak Supawat-Jariyakul, een oogarts aan de medische faculteit van de Chulalongkorn Universiteit , op 21 januari de loopbrug oversteekt voor het Bhumirajanagarindra Kidney Institute Hospital in de wijk Phya Thai. Een busje vertraagt ​​om haar te laten passeren, voor een krachtige rode Ducati-motorfiets  zoomt in op de rechterrijstrook en raakt dr. Waralak, waardoor ze door de lucht vliegt.

Korporaal Norawit Buadok, de politieagent die buiten dienst was die Waralak aanreed, werd zondag aangeklaagd voor vijf aanklachten, waaronder roekeloos rijden met de dood tot gevolg, het gebruik van een voertuig zonder kenteken, het niet op de linkerrijstrook rijden zoals vereist, het niet volgen van wegmarkeringen  en geen jaarlijkse belasting betalen.  De beslissing van de rechtbank over de straf is hangende.

Statistieken die tussen 2013 en 2017 door het Department of Highways zijn vrijgegeven, tonen aan dat bij gemiddeld 55 per 100 ongevallen voetgangers worden aangereden door automobilisten die uit de tegenovergestelde richting komen, terwijl 40 doden per 100 ongevallen het gevolg zijn van inhalen.

“De meeste voetgangers die omkwamen waren tussen de 45 en 59 jaar oud”, aldus het rapport.

Tussen 2014 en 2017 zijn in Thailand zo’n 20.000 verkeersdoden gevallen, van wie 740 voetgangers, zo liet de Digital Government Development Agency (DGA) zien.

“De meeste doden waren tieners van 15 tot 19 jaar, gevolgd door mensen van 50 tot 69 jaar”, zei DGA.  “De meeste ongevallen werden veroorzaakt door motorfietsen, gevolgd door auto’s en vrachtwagens.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Div. Thaise kranten 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!