Volgens premier Prayut zal de Thaise regering de nationale vliegmaatschappij Thai Airways niet financieel ondersteunen

~DIE VLIEGER GAAT NIET OP~
(Die gedachte gaat niet lukken)

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft de berichten ontkend dat de regering 50 miljard baht uit de schatkist heeft gehaald om de financieel in moeilijkheden verkerende Thai Airways International ( THAI) van de ondergang te redden.

Hij reageerde op verklaringen dat de luchtvaartmaatschappij weer een staatsbedrijf moest worden door het meerderheidsbelang in het ministerie terug te kopen.  

De premier vertelde “Ik heb besloten dat de regering zich niet zal mengen in het werk van de beheerders van het herstelplan.  De overheid zal geen financiële steun verlenen.  Wanneer de uitvoering van het herstructureringsplan begint, zullen we bespreken hoe we verder moeten gaan ”.

De schuldeisers zullen overmorgen beslissen of de luchtvaartmaatschappij kan blijven bestaan. Meer dan 50 procent van de schuldeisers moet akkoord gaan met de schuld. 

De stemming werd afgelopen woensdag uitgesteld omdat meer dan tien schuldeisers riepen om het plan te wijzigen. De luchtvaartmaatschappij, die vorig jaar een recordverlies van 141 miljard baht leed, is naar verluidt op zoek naar een uitgestelde obligatie aflossingen voor zes jaar en kwijtschelding van onbetaalde rente.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!