Volgens minister Chidchob is het nieuwe snelheidslimiet van 120 kilometer per uur in Thailand een succes!

~ZICH VERGALOPPEREN~
(Iets te snel willen doen))

BANGKOK:- De Minister van Transport, Khun Saksayam Chidchob beschrijft de introductie van de nieuwe snelheidslimiet van 120 kilometer per uur op een testroute als een succes.  

Critici hadden beweerd dat de nieuwe snelheidslimiet zou leiden tot meer verkeersongevallen omdat de Thaise bevolking en snelheid simpelweg niet samengaan.  

Een videoconferentie tussen de minister en lokale experts toonde in het afgelopen weekend aan dat er geen problemen waren op de 45.9 km lange testroute tussen Ayutthaya en Ang Thong op de Asia Highway.  Het is een vierbaansweg en alleen op de buitenste rijbaan mag 120 kilometer per uur gereden worden.  

De enthousiaste Khun Saksayam is nu van plan om de nieuwe snelheidslimiet op veel andere wegen in te voeren: tegen augustus op 138,22 km aan zes wegen – dit omvat een ander deel van de Asia Highway, een deel in Pathum Thani, Route 2, Route 304 en Route 34. 

Tegen het einde van het jaar zijn er nog zes wegvakken over 88 kilometer.  En van 2022 tot 2028 is het plan om de limiet van 120 in te voeren op delen van 47 extra wegen.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Volgens minister Chidchob is het nieuwe snelheidslimiet van 120 kilometer per uur in Thailand een succes!”

  1. Het zou al veiliger zijn wanneer agressief rijden verandert in defensief rijden. En de u-turns vervangen door klaverblad constructies. Minder opstoppingen en minder ongevallen. Ook een aktievere rol tegen alcohol in het verkeer kan bijdragen.
    Ik was ooit een beroepsrijder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!