Volgens minister Pita moet Prayut moet verantwoordelijk worden gehouden voor zijn daden in de afgelopen 9 jaar 

BANGKOK:- De eerste minister van Thailand, khun Pita Limjaroenrat verklaarde gisteren dat waarnemend premier Prayut Chan-o-cha verantwoordelijk moet worden gehouden voor alle verliezen en schade die hij de mensen en het land de afgelopen negen jaar heeft toegebracht. 

Tijdens een persconferentie bevestigde de Move Forward-voorzitter dat Prayut ongetwijfeld verantwoordelijk zal worden gehouden, aangezien hij aan de macht is gekomen tijdens de staatsgreep van 2014 en het land tot nu toe als een niet-gekozen leider heeft geleid.

Als legerleider greep Prayut de macht, riep zichzelf uit tot hoofd van een door het leger geïnstalleerde regering en oefende de absolute macht uit om verschillende politieke, sociale en economische problemen aan te pakken, onder andere ten koste van democratisch bestuur en mensenrechtenprincipes. De staatsgreepleider die premier werd, werd vervolgens na de verkiezingen van 2019 benoemd tot niet-gekozen hoofd van een door Palang Pracharath geleide coalitieregering.

Khun Pita verwees naar voorvallen waarbij Prayut naar verluidt economische zaken verkeerd behandelde ten koste van de belangen van het volk en te hard omging met pro-democratische straatactivisten, van wie velen waren gearresteerd en gevangengezet, naast andere zaken van openbaar en nationaal belang , sinds hij negen jaar geleden aan de macht kwam.

Pita bevestigde ook dat Prayut wettelijk verplicht is om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen acties, die mogelijk praktische schade hebben toegebracht aan de mensen en het land. “Er is niets persoonlijks aan het proces om Prayut verantwoordelijk te houden voor zijn daden. Er zal geen persoonlijke wraak op hem worden genomen, zoals eerder werd aangenomen’, zei de leider van Move Forward, zonder daarover verder uit te weiden.

Niet alleen Prayut, die tevergeefs campagne voerde tegen de verkiezingen van 14 mei om zijn heerschappij te verlengen, maar alle andere leiders zijn wettelijk verplicht om te boeten voor hun eigen daden, die min of meer de belangen van het volk en het land hebben geschaad. zei de kandidaat-premier.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: aseannow.com

Eén gedachte over “Volgens minister Pita moet Prayut moet verantwoordelijk worden gehouden voor zijn daden in de afgelopen 9 jaar ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!