Thailand zou graag wijlen koning Bhumibol op de Unesco’s lijst van ‘s werelds belangrijkste personen willen zien

BANGKOK:- De Thaise regering keurde gisteren een voorstel van het ministerie van Onderwijs goed om de naam van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej de Grote aan de Unesco voor te leggen voor opname op de lijst van ’s werelds belangrijkste figuren. 

Het doel is om de 100ste geboortedag van de overleden koning in 2027 te vieren, zo vertelde de minister van Onderwijs, Khun Trinuch Thienthong. Ze zei dat het ministerie een commissie heeft ingesteld om informatie te verzamelen over de werken van Zijne Majesteit, de koninklijke projecten en projecten die door de koning zijn geïnitieerd op de vier belangrijkste gebieden van onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie.

De commissie presenteerde ook alle internationale onderscheidingen die de overleden koning ontving om aan Unesco voor te leggen. Zijn filosofie van economie van toereikendheid, die richtlijnen biedt om veerkracht op te bouwen bij uitdagingen, wordt wereldwijd erkend. Zijn talenten omvatten ook schilderkunst, beeldhouwkunst, innovatie en technologie, sport, muziek, taal en literatuur.

Khun Trinuch zei dat het ministerie zijn 100ste verjaardag wil vieren door het voorstel volgend jaar ter overweging voor te leggen tijdens de vergadering van de Uitvoerende Raad en de Algemene Conferentie van Unesco in 2025. Het ministerie verwacht in 2027 een besluit.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

2 gedachten aan “Thailand zou graag wijlen koning Bhumibol op de Unesco’s lijst van ‘s werelds belangrijkste personen willen zien”

  1. Goed plan.
    Hier in Khon Kaen en omstreken zijn veel winkels en huizen waar nog steeds de foto van Koning Bhumibol Adulyadej aan een muur hangt terwijl zijn zoon niet te zien is

  2. Vind ik perfect, koning Bhumibol heeft altijd heel goed geweest voor zijn land en volk, door zijn vele uitvindingen en werken om het land en volk te helpen 👍🙏👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!