Volgens het Thaise ministerie van Cultuur bestaat er géén vaccin bias bij de Koninklijke Kathin-ceremonie

BANGKOK:- Het Ministerie van Cultuur heeft verduidelijkt dat mensen die zijn ingeënt met Sinovac of Sinopharm wel degelijk de Koninklijke Kathin-ceremonie mogen bijwonen.

De opheldering kwam nadat Wirot Lakkana-Adisorn, lid van de Kaw Klai-partij, op Twitter beweerde dat alleen mensen die  met het AstraZeneca, Pfizer, Moderna of J&J aan deze Koninklijke ceremonie mochten deelnemen, terwijl degenen die Sinovac- of Sinopharm vaccin hadden gekregen, buiten de deur moesten blijven.

De woordvoerder van het ministerie van Cultuur, Khun Prasop Riang-ngoen, zei dat de Twitter-post waarschijnlijk voortkwam uit een misverstand en niet op waarheid gestoeld was.

Het ministerie van Cultuur heeft inmiddels een ontmoeting met het ministerie van Ziektebestrijding van het ministerie van Volksgezondheid en aanverwante instanties gehad om de hygiëneregels voor de ceremonie vast te stellen.

De richtlijnen stellen dat mensen die de ceremonie bijwonen, moeten worden ingeënt met elk merk vaccin dat is goedgekeurd door de Thaise Food and Drug Administration of de Wereldgezondheidsorganisatie.  Deelnemers moeten uiterlijk 14 dagen voor de ceremonie twee vaccinaties of er minimaal één hebben gekregen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!