Het veelbelovende Moderna vaccins wordt in de eerste dagen van november in Thailand verwacht

BANGKOK:- Het goede vaccinnieuws voor Thailand blijft komen!  Nadat de Wereldgezondheidsorganisatie de in Thailand gemaakte AstraZeneca voor noodgevallen had goedgekeurd, is er nu bericht dat de Moderna-vaccins in november eindelijk in Thailand zullen aankomen.

Zuellig Pharma, het bedrijf dat het veelgevraagde Moderna mRNA Covid19vaccin in Thailand distribueert, heeft gezegd dat wekelijkse zendingen in Thailand zullen aankomen, waarvan de eerste in november per vliegtuig zal landen.

Hoewel oorspronkelijk verwacht deze maand aan te komen, waren er geen berichten over zendingen om hoop te geven aan mensen in Thailand, van wie velen Moderna-vaccinatie bestelden bij particuliere ziekenhuizen en klinieken.  De algemeen directeur van ZP Therapeutics Zuellig Pharma Thailand verontschuldigde zich voor de vertraging en zei dat ze er alles aan deden om de vaccins zo snel mogelijk in het land te krijgen.

Ze zeiden dat een stormloop van aanvragen, in combinatie met vertragingen in de productie, hebben bijgedragen aan de late levering van vaccins.  Zuellig Pharma werkte samen met Moderna om meer productiebronnen te vinden om de productie te versnellen en heeft bronnen in Europa en de Verenigde Staten gezocht.

Nu verwachten ze dat er vanaf volgende maand wekelijks tussen de 100.000 en 300.000 Moderna-vaccins in Thailand worden afgeleverd.  De wekelijkse verzendingen gaan door totdat Zuellig Pharma tegen het einde van het vierde kwartaal van 2021 1,9 miljoen Moderna-vaccins levert.

De distributeurs en fabrikanten zouden nog meer Moderna-vaccins moeten leveren, en de resterende doses die ze verzekeren, zullen tegen het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar worden afgeleverd.  Ze zeggen echter dat ze geen exacte leveringsdatum kunnen garanderen, aangezien de zendingen nog verschillende stappen in de distributieprocedure doorlopen en de vaccins nog steeds het kwaliteitscontroleproces van de producent moeten doorlopen.

De definitieve datums voor elke zending worden naar verwachting slechts 1 tot 2 weken voordat de levering wordt ontvangen, bevestigd.  Deze procedure zou niet alleen voor Thailand zijn, maar voor elk land dat Moderna-vaccins heeft aangekocht.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Manager online
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: MCOT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!