Volgens het NESDC, sparen er maar weinig Thaise mensen voor de toekomst

~EEN GAT IN DE HANDEN HEBBEN~
(Geld te gemakkelijk uitgeven)

BANGKOK:- De schulden van huishoudens in Thailand zullen waarschijnlijk stijgen omdat Thais over het algemeen te laat met hun spaarplannen beginnen, zo liet het de Thaise Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling (NESDC) gisteren weten.

Khun Jinanggoon Rojananan, de plv.  secretaris-generaal van NESDC, zei dat een studie van de Stock Exchange of Thailand aantoont dat Thais gewoonlijk in spaarregelingen investeren als ze 42 jaar oud zijn, vergeleken met Amerikanen, die beginnen te sparen vanaf de leeftijd van 30 jaar.  

“2,2 procent van de Thaise huishoudens begint te investeren, terwijl de meeste Thais een hoge schuldenlast hebben”, zo legt ze uit.

De schulden van de huishoudens in het derde kwartaal van 2020 bedroegen 13,77 biljoen bt, goed voor 86,6 procent van het bruto binnenlands product van het land. “Veel huishoudens kunnen niet sparen omdat ze schulden moeten aflossen, vooral de generatie Y, die 69 procent zijn inkomsten aan luxegoederen besteed, ‘zei ze.

Ook heeft ongeveer 70 procent van de mensen in deze generatie ofwel bankleningen gezocht of creditcards gebruikt om hun liefde voor luxegoederen te financieren, zei ze. ” Daarom, zei ze, moet de overheid nieuwe manieren bedenken om de vergrijzende samenleving aan te pakken.  zoals het ontwikkelen van arbeidsvaardigheden in lijn met digitale disruptie, het aanmoedigen van studenten om sneller de arbeidsmarkt te betreden en het verlengen van de pensioenleeftijd van 60 naar 63 jaar.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!