Mogelijk nieuwe uitbraak in Samut Prakan, 17 nieuwe Covid-infecties, 584 mensen worden intensief gecontroleerd

~VOORZICHTIGHEID IS DE MOEDER DER WIJSHEID~
(Doe het voorzichtig, dan komt er geen schade)

SAMUT PRAKAN:- De gezondheidszorg in de centrale provincie Samut Prakan, net ten zuiden en en oosten van het centrum van Bangkok (Suvarnabhumi Airport ligt in Samut Prakan) meldde 17 nieuwe gevallen van Covid19 virus.

Dr. Opas Karnkawinpong van de DDC zegt dat de infecties zijn ontdekt in kampen voor migrantenarbeiders, en dat nog eens 584 mensen worden nauwlettend gevolgd.

“Bouwplaatsen hebben meerdere risicofactoren, zoals gedeelde sanitaire faciliteiten en in dit geval hebben de werknemers de preventieregels van Covid-19 overtreden door een feestje te houden.”

De Bangkok Post meldt dat de eerste geïnfecteerde persoon een 29-jarige Birmese werkneemster verondersteld te zijn, die zich op 13 maart meldde voor testen. Toen ze positief testte, voerde de DDC proactieve tests uit in werkkampen voor migranten op Soi Sukhumvit 107 en 117, waar  nog eens 16 mensen testten positief.  2 daarvan zijn Birmees, 4 zijn Thais en 10 zijn Cambodjaans.

Ondertussen zijn er, volgens het Centrum voor Covid-19 Situation Administration, gisteren 81 nieuwe gevallen van het virus gemeld.  45 werden geregistreerd in ziekenhuizen en 36 werden gedetecteerd door proactieve massatests, de meeste in de centrale provincie Samut Sakhon, waar eind vorig jaar een uitbraak van het virus plaatsvond.

Ambtenaren zijn ook gefocust op het in bedwang houden van het recente cluster dat werd aangetroffen bij markthandelaren in het Bang Khae-district van de hoofdstad (ten westen van de Chao Phraya).  Volgens het rapport van Bangkok Post zijn gevallen die verband houden met Bang Khae gemeld tot in de zuidelijke provincie Songkhla en de noordoostelijke provincie Si Sa Ket.

De Bangkok Metropolitan Administration meldde gisterenavond laat nog eens 16 gevallen in verband met Bang Khae zijn gemeld, wat betekent dat het cluster tot nu toe aanleiding heeft gegeven tot 384 gevallen.  

Er vindt momenteel een grote vaccinatieronde plaats in Bang Khae, tot nu toe 2.600 mensen hebben het vaccin hebben gekregen.

De BMA plant ook een tweede veldhospitaal nabij het Rajpipattana-ziekenhuis in het district Thawi Wattana.  Het eerste veldhospitaal werd in januari geopend, vlakbij het Bang Khunthian-ziekenhuis, en heeft 600 bedden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Mogelijk nieuwe uitbraak in Samut Prakan, 17 nieuwe Covid-infecties, 584 mensen worden intensief gecontroleerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!