Volgens het Ministerie van Volksgezondheid bestaan er in Thailand nog geen plannen om mensen te dwingen zich tegen het Covid19 virus te laten vaccineren

BANGKOK:- In reactie op de uitspraak van minister Anutin heeft het ministerie van Volksgezondheid laten weten dat het géén juridische stappen zal ondernemen om mensen te dwingen zich te laten vaccineren, omdat de situatie nog steeds onder controle is.  Het zal echter wel overwegen om strikte regels te handhaven als er een nieuwe uitbraak is.

Ondertussen liet de secretaris van het ministerie weten dat hij er zeker van is dat Thailand het doel van 100 miljoen prikken tegen 5 december zal bereiken.

 Deze secretaris, Dr. Kiattibhoom Vongrachit zei dat hoewel de autoriteiten de toediening van vaccinaties willen versnellen om het doel tegen het jaar te bereiken, meer dan 2 miljoen vaccinatiegegevens in het systeem zijn verdwenen als gevolg van onvolledige gegevens.

Hij voegde eraan toe dat volgens de beschikbare gegevens ongeveer 10 miljoen mensen nog niet zijn gevaccineerd, hoewel deze informatie wordt geverifieerd.  Hij zei dat het ministerie ook op zoek is naar manieren om prikken toe te dienen aan niet-gevaccineerden.

Wat betreft de ongeveer 8.000 tegenstanders (?) van het vaccin, ontdekte het ministerie dat meer dan 60 procent van gedachten veranderde nadat ze informatie hadden gekregen over de voordelen van het krijgen van een injectie, hoewel meer dan 30 procent nog steeds weigerde.

“Het ministerie is dus nog steeds niet van plan om de Overdraagbare Ziektenwet op te leggen om mensen te dwingen zich te laten vaccineren, aangezien er geen problemen zouden moeten zijn zodra het land groepsimmuniteit heeft bereikt.  Als er een nieuwe uitbraak is, kan het ministerie overwegen om strengere maatregelen te nemen, zoals het verbieden van niet-gevaccineerde mensen om deel te nemen aan activiteiten die een risico op verspreiding van het virus kunnen inhouden”, zei hij.

“Hoewel het aantal toegediende vaccins mogelijk is afgenomen, doen ambtenaren hun best om het doel te bereiken om tegen 5 december 100 miljoen vaccindoses toe te dienen”, zo concludeerde Dr. Kiattibhoom.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!