Volgens het Koninklijk irrigatie-departement van Thailand, is er op dit moment géén ernstige dreiging van overstromingen omdat dammen niet vol zijn

BANGKOK:- Thailand kan zware regenval aan die deze week door de moessontrog wordt veroorzaakt, omdat de dammen een extra 23,5 miljard kubieke meter water kunnen opvangen. 

Het Koninklijk irrigatie departement, het RID, liet weten verschillende maatregelen te hebben genomen om het risico op overstromingen te minimaliseren. 

De plv. directeur-generaal Thaweesak Thanadechophol verklaarde dat de 35 grote dammen en 412 middelgrote dammen in het hele land zich nog steeds binnen het veilige niveau van 52,5 miljard kubieke meter bevinden. Dit betekent dat ze nog eens 23,5 miljard kubieke meter kunnen bevatten. 

Hij zei bijvoorbeeld dat dammen en reservoirs in het noorden 63 procent van hun capaciteit hebben en nog eens 9,4 miljard kubieke meter kunnen ontvangen. 

“Het departement heeft maatregelen genomen zoals het verhogen van de waterafvoer bij eb en het deblokkeren van waterwegen om de afvoercapaciteit te maximaliseren en het risico op overstromingen te minimaliseren,” aldus de plv. directeur-generaal van het RID.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!