Volgens een professor komen Prachuap Khiri Khan komen geen buitenaardse wezens voor en een noorderlicht al helemaal niet

PRACHUAP KHIRI KHAN:-Een professor van de Kasetsart Universiteit heeft een verklaring gegeven voor de mysterieuze groene lichten die afgelopen weekend boven Kaeng Krachan National Park in de provincies Phetchaburi en Prachuap Khiri Khan te zien waren.

Vrijdag- en zaterdagavond werden bezoekers van Khao Phanoen Thung – het hoogste punt van het nationale park – getrakteerd op een ongewoon schouwspel van licht aan de nachtelijke hemel.

De lucht werd verlicht met een mysterieuze groene gloed die vergelijkingen met het beroemde noorderlicht opriep.

Een fotograaf die bij Khao Phanoen Thung had gekampeerd, deelde foto’s van de lichten en zorgde voor veel opschudding op sociale media toen mensen verklaringen zochten voor het spektakel.

Discussies over de oorsprong van het licht varieerden van buitenaardse activiteiten tot het noorderlicht en onbekende atmosferische verschijnselen.

Het mysterie van het groene licht werd echter ontraadseld door Virachai Phuthawong, een professor aan de Faculteit der Kunsten en Wetenschappen van de Kasetsart Universiteit.

Volgens de academicus is de lichtbron niet hemels maar eerder maritiem, waarbij de lichten voornamelijk afkomstig zijn van boten die op inktvis vissen.

Gelegen nabij de grens van Myanmar, is de unieke geografische ligging van Khao Phanoen Thung zodanig dat het grenst aan zowel de Andaman Zee als de Golf van Thailand.

In deze tijd van het jaar is er sprake van een sterke stijging van de inktvispopulatie in de regio.

Vissersboten profiteren van deze seizoenspremie en gebruiken intens groen licht om de inktvis aan te trekken.

Deze lampen, speciaal ontworpen om golflengten uit te zenden binnen het bereik van 495 tot 570 nanometer, bootsen het uiterlijk na van plankton, een primaire voedselbron voor inktvissen.

Het licht van het enorme aantal boten dat op inktvis vist, is vanuit de nachtelijke hemel te zien, waardoor er per ongeluk een lichtshow ontstaat voor het nietsvermoedende publiek.

Olleke Bolleke in Hua Hin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!