Volgens de politie Bangkok, was de inzet van traangas de ‘standaardprocedure’ tijdens de pro-democratisch protesten van afgelopen zondag

BANGKOK:- De politie houdt vol dat ze de procedures hadden gevolgd bij hun gewelddadige optreden tegen anti-regeringsdemonstranten van afgelopen zondag.  De politie vuurde waterkanonnen, traangas en rubberen kogels af op demonstranten, van wie er 16 tijdens de demonstraties werden gearresteerd.

Veertien van de gearresteerden waren bewakers, terwijl twee werden vastgehouden voor het gooien van brandende fakkels naar politieagenten.

Onder de gearresteerden was Mr. Thanadech Srisongkram beter bekend als “Mon”, hij werd gezocht voor deelname aan een bijeenkomst buiten het ministerie van Volksgezondheid in Nonthaburi op 16 juli.

Generaal Piya Tawichai, de plv. commandant van het Metropolitan Police Bureau, verklaarde dat de politie passende strategieën had gebruikt om verdere schade en geweld tijdens het protest te voorkomen.  Officieren waarschuwde tijdens de demonstratie voortdurende de aanwezigen, voegde hij eraan toe.

“Het traangas dat volgens de internationale standaard afgelopen zondag werd gebruikt, kan pijn aan huid en lichaam veroorzaken.”  Piya zei dat het gas effectiever is als het op een afgesloten plek wordt gebruikt, zoals het Panichayakarn-knooppunt.

Acht politieagenten raakten gewond, van wie er zes in het ziekenhuis werden behandeld.  Het aantal gewonde demonstranten is nog onbekend, aldus generaal Piya.

De politie verzamelt bewijs voor arrestatiebevelen voor meer dan 10 demonstranten, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olivier B.  Bommel voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!