Volgens de gouverneur van Bangkok heeft de hoofdstad genoeg ziekenhuisbedden beschikbaar om de grootste klap op te vangen

~DE EERSTE KLAP IS EEN DAALDER WAARD~
(Een goed begin is het halve werk)

BANGKOK:- De gouverneur van Bangkok, Khun  Aswin Khwanmuang schat dat de stad voldoende ziekenhuisbedden beschikbaar heeft om de recente golf van Covid-19 op te vangen.  

Het stadsbestuur (BMA) heeft sinds de eerste golf vorig jaar de basis gelegd voor de oprichting van veldhospitalen.  Deze omvatten het gemeentelijk ziekenhuis Rachapiphat met 200 bedden, nog eens 500 bedden zijn beschikbaar in het Bang Khun Thian Geriatrisch Ziekenhuis.  

Morgen 13 april wordt er een veldhospitaal in de wijk Bang Bon met 200 bedden geopend en in het sportstadion Bangkok Arena komt een veldhospitaal met 350 bedden.  

Indien nodig gaat het stadsbestuur van Bangkok, hotels vragen om kamers beschikbaar te stellen voor patiënten.  In totaal kunnen er 5.000 bedden van medisch personeel worden voorzien.  

En om de vaccinatiecampagne te versnellen, worden vaccinatiestations met een capaciteit van maximaal 1.500 mensen per dag gecreëerd op een sportveld in het Watthana-district en in Wat Nimmanoradi in het Bang Khae-district. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerste aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!